Wednesday, January 23, 2013

انواع چای های گیاهی


انواع چای های گیاهی




تذکرات

 1- برای دم کردنی­ های گیاهی بهتراست از قوری­ های چینی یا شیشه ­ای استفاده شود.
2-قوری را روی حرارت غیر مستقیم کتـری یـا سمـاور قرار دهیم .
3-برای دم کشیدن 15 دقیقه کافی است امّا هر چه بیشتردم بکشد بهتراست.
4-چای را صاف نموده و میل نمائید.
5-دم کشیده و صاف کرده این چای­ ها تا چند روز قابل مصرف است.


چای گل گاوزبان و سنبل طیب : طبیعت گرم و تر


خواص:آرام بخش اعصاب، خواب آور، ضد سردردهای عصبی ،
ضد سودا و صفرا، ضد قولنج و اسپاسم، ضد تشنج و صرع، تقویت کننده قوه باء
( قوه جنسی )
طرز تهیّه:4 قاشق چایخوری گل گاوزبان یا 1 قاشق سنبل طیب بعلاوه 1 عدد 

لیموعمانی


 چای بادرنجبویه: طبیعت بسیارگرم 
 
خواص:در بعضی مزاج­ها بالا برنده فشارخون، مقوی قلب و اعصاب خون ساز،
تقویت کننده سلول هـای مغزی، خـواب آور، آرام بخش، نشاط آور، ضد بوی
بددهان (( گیاه مورد علاقه حضرت علی ( ع) ))
طرز تهیه:یک قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
تذکر:افرادی که دچار فشار خون هستند با احتیاط مصرف کنند

.

چای دارچین: طبیعت گرم وخشک 

   
خواص:محّرک اعصاب ، ضد وسواس و جنون ، مؤثر در درمان ناراحتی های گوارشی،
دیابت، دردهای استخوانی و سردی بدن، مفرّح و تقویت امور جنسی، تقویت کبد
و معده.
طرزتهیّه:چند قلم دارچین + 2 لیوان آب چوش + نبات.
چای زنجبیل:( طبیعت گرم و خشک)

خواص:بالا برنده فشارخون، ضدضعف اعصاب، تقویت حافظه، ضد درد مفاصل، تقویت
قوه باء ( قوه جنسی )، مقوی معده ، خون ساز ، ضد سم غذایی
طرزتهیّه:1 قاشق چایخوری کوبیده زنجبیل + 2 لیوان آب جوش + نبات



چای  اسطوخدوس يا اسطوقدوس  در ترکی آذربایجانی (
ایستی قودوز
 

 طبیعت گرم و خشک

خواص:آرام بخش اعصاب، تقویت کننده سلول های مغزی، ضدمیگـرن ضدزکام و آسم
و برونشیت، ضد اگزما، مؤثر در درمان روماتسیم
طرز تهیّه:1 قاشق غذاخوری + 2  لیوان آب جوش + نبات
چای آویش: ( طبیعت معتدل )

خواص:بالا برنده فشارخون، تقویت اعصاب، رفع کولیتهای مزمن، مدر (
ادرارآور)، ضد انگل و رطوبت بدن، ضد صفرا، مؤثر در درمان زکام ، سرفه و
آسم ، اشتهـارآور، کاهش دهنده غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه ( گوارش )،
تقویت
 بینایی.
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای نعنا یا پونه:( طبیعت گرم )

خواص:ضداسهال و استفراغ، ضد نفخ، مقوی معده، خوش بوکننده دهان، رفع
خستگی، مؤثردردرمان بیماری­ های ریوی از جمله تنگی تنفس آسم، سرفه، مقوی
قلب ، مؤثردر درمان سرماخوردگی.
طرز تهیّه:1 قاشق غذاخوری  + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای اکلیل کوهی:  ( طبیعت گرم و معتدل )

خواص:گیاه معجزه­ گر، مقوی اعصاب ، مدر ( ادرارآور )، ضد عفونت کلیه ضد
صفرا، ضددلهره و اضطراب، ضد زکام ( سرما خوردگی)، آسم، سیاه سرفه تقویت
کننده بدن، مقوی معده، ضد دردهای روماتیسمی، استخوان و کمر، مؤثر در دفع
 سنگهای کلیه و کیسه صفرا.
طرز تهیّه:2 قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
       چای مرزنجوش:( طبیعت گرم )

خواص:آرام بخش، بهترین داروی میگرن کهنه و سردردهای ، ضد نفخ، ضد
سرماخوردگی، ضد اسهال، خلط آور، تب بر، اشتهاآور.
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
       چای بهارنارنج: ( طبیعت گرم )

خواص: آرام بخش، تقویت کننده قلب و اعصاب، مفرح و نشاط آور
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
       چای گلپر: ( طبیعت گرم و خشک )

خواص:  تقویت کننده قوی حافظه، ضد فراموشی، ضد صرع، کمک به درمان اسهال ،
تقویت قوه جنسی ، کمک به هضم غذا، اشتهاآور، ضد جوش و دُمل.
طرز تهیّه: 1قاشق غذاخوری + 2 لیوان آب جوش + نبات
چای آلبالو:( دم کرده میوه آلبالو)

خواص:اشتهاآور، کمک به هضم غذا، پایین آورنده فشارخون
طرز تهیّه: آلبالو رسیده بدون دم 200 گرم +  4 لیوان آب جوش + نبات
         چای دارچین و زنجبیل:
خواص: این نوشیدنی تسکین دردهای دوران پریود خانم ها بسیار مفیداست.
طرز تهیّه: چوب دارچین خرد شده 1 قاشق غذاخوری + زنجبیل به اندازه یک
بندانگشت یا 1 قاشق چایخوری پودرآن + 3  لیوان آب جوش 30  دقیقه روی
حرارت ملایم دم بکشد، در زمان مصرف بهتراست با کمی عسل

  شیرین شود.


        چای پونه کوهی و آویش


خواص: این نوشیدنی برای فصل پاییز و زمستان بسیار مناسب بوده و خاصیّت ضد
عفونی کننده دارد، برای سرماخوردگی و دردهای پریود بسیار مناسب است.
طرز تهیّه: 1 قاشق غذاخوری آویش + 1 قاشق غذاخوری پونه+ 3 لیوان آب جوش (
بهتراست در زمان مصرف با عسل شیرین شود)


 چای میوه گل نسترن ،  طبیعت گرم


خواص: پایین آورنده فشار خون و قندخون ، سرشار ویتامین ث، ضد سرماخوردگی
، مقوی معده، ضد اسهال،
طرز تهیّه:  میوه گل نسترن ( 15 عدد) در یک قوری ( 2 لیوان آب جوش ) به
همراه مقداری نبات دم کرد میل شود.
            چای سبز:

خواص: ضد سرطان ، محرک سیستم ایمنی بدن، کاهش پرفشاری خون، ضد افسردگی،
تذکّر: گیاه چای سبز و سیاه یکی است. در صورتی که برگ تازه چای را به
سرعت خشک کنندچای سبز به دست می­آید ولی زمانی که برگ چای مورد
تخمیرقرارگیرد تغییراتی در رنگ و بـو، مزه و مواد و اثرات آن نسبت به چای
سبز ایجاد
 می­شود و چای سیـاه به دست می­آید.



     :  ( چای سیاه ( چای معمولی 

 


خواص: چای سیاه کمتراز چای سبزاست


عوارض چای سیاه


1-ا افزایش ترشح اسیده معده باعث تشدید ناراحتی های معده می­شود.
2- چای سیاه مانع از جذب آهن شده و کم خونی ناشی از فقرآهن را تشدید می­کند.
3- کافئین موجود در چای احتمال ایجاد بیماری سیستیت در پستان خانم ها را
افزایش می­دهد.
4- از نظر طب اسلامی و سنتی چای سیاه باعث افزایش تولید خلط سودا در بدن می­شود.
توصیه :
1-بهتراست از چـای­ هایی استفاده شود که بدون مـواد افزونی همچون رنگ
دهنده و طعم دهنده­ ها باشد.
2- جهت کاهش مضرات چای بهتراست با مصلح آن مصرف شود مصلح چای دارچین و یا هل است.
3-هیچ وقت فراموش نکنید که مصرف یک نوع چای گیاهی به طور مداوم باعث بروز
  عوارض زیادی می­شود از این رو پیشنهاد می­شود در طول هفته خود را با
چای های گیاهی مختلفی که برای شما مفید هستند پرکنید تا دچار عوارض ناشی
از مصرف زیاد آن نشوید.
بطور مثال:خوردن چای معمولی به طور مداوم باعث: خشکی روده معده، خشکی سر
و سردشدن مغز، بیماریهای کبدی، استسقاء، گرفتگی عضلات و کمبود آهن
می­شود.خوردن قهوه به طور مداوم باعث اعتیاد به کافئین، ناآرامی ، سردرد،
بیماری های کبدی
 می­شود.خوردن گل گاوزبان به طور مداوم باعث تپش قلب، کم شدن سوی چشم می­شود.







No comments:

Post a Comment